Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR



Novice

Kataster Infrastrukture – pregled sistemov 9 držav EU

CLGE – evropsko združenje inženirjev geodezije je v okviru Interesne skupine IG-PARLS, ki se večinsko ukvarja z geodezijo kot reguliranim poklicem, izvedel projekt Utility Cadastre Systems – Paving the way to Smart Society (Sistemi infrastrukturnih katastrov – pot v pametno družbo).
V projektu je sodelovalo 9 držav, ki so v okviru delavnic izvedli predstavitve nacionalnih sistemov. Kot končni rezultat projekta je nastala publikacija, ki na 44 straneh predstavi strokovno problematiko infrastrukturnih katastrov, opredeli vlogo geodetov, opiše vpliv sodobne tehnologije navidezne resničnosti in umetne inteligence in predstavi nacionalne sisteme naslednjih 9 držav – Avstrije, Belgije, Danske, Francije, Hrvaške, Nemčije, Sllovenije, Španije in Švice. Zakaj ravno teh devet držav? Ker so to članice interesne skupine IG-PARLS.
Inicialna verzija publikacije je bila predstavljena minuli teden na redni letni skupščini CLGE, ki je potekala v hrvaškem Cavtatu. Požela je veliko zanimanje in mnoge države, članice CLGE, ki prihajajo iz 38 držav Evrope, so obljubile, da bodo pripravile svojo nacionalno predstavitev – te pa bodo vključene v naslednje verzije publikacije.
PDF datoteko publikacije lahko najdete tukaj.

Nazaj